Door de coronacrisis, die Oeganda zwaar trof, werd de bouw van het Centrum voor Tienermoeders flink vertraagd. Materialen konden niet meer vervoerd worden.  Gelukkig zijn de werkzaamheden weer hervat en inmiddels flink gevorderd. Er wordt met hoge kwaliteit gebouwd.

Door het geven van een vakgerichte interne opleiding van 3 maanden voor kapster en schoonheidsspecialiste, wordt er een mogelijkheid gecreëerd voor deze jonge vrouwen om een eigen inkomen te verwerven. Hierdoor wordt een alternatief geboden voor prostitutie en gevaarlijke abortussen.

Duizenden jonge meisjes in de leeftijdscategorie van 14 t/m 19 jaar raken ieder jaar ongewenst zwanger. Meisjes zonder opleiding en werkervaring maken geen kans op een betaalde baan in regio’s waar de werkeloosheid 80% of meer is. Medische zorg is niet gratis en daarom wenden velen zich tot goedkope illegale abortussen. Deze worden niet zelden met “de klerenhanger methode” uitgevoerd. Dit leidt niet zelden tot ernstige medische complicaties en zelfs de dood.