Het probleem: nog steeds geen veilig drinkwater

Eenderde van de bevolking in Oeganda heeft anno 2018 nog steeds geen toegang tot veilig drinkwater. Hiernaast zijn veel waterpompen niet goed onderhouden en reparaties aan de watervoorzieningen kosten veel tijd. Hierdoor werkt 20% van de watervoorzieningen niet volledig.

Stop Poverty biedt veilig water om een gezond bestaan op te bouwen

Veilig drinkwater is de basis voor een eerste stap naar een beter en gezonder leven. Investeren in water is van levensbelang. De eerste waterinstallatie die door sponsoring van Stop Poverty werd gebouwd stamt uit 2009. Sinds de beschikbaarheid van deze waterinstallatie zijn ziektes als buikloop, dysenterie en cholera naar bijna nul gedaald!

Inmiddels hebben wij de afgelopen jaren voorzien in diverse waterinstallaties in kansarme gemeenschappen in het Jinja district. Het succes hiervan wordt bepaald door het trainen van nieuwe en bestaande (dorps)watercomités, in het managen van lokale watervoorzieningen, het verzamelen van kleine bijdrages voor het gebruik van het water en het informeren van de gemeenschap. Dit zorgt voor duurzame, veilig en betrouwbare watervoorzieningen in ons hele werkgebied.