Stop Poverty is in 2006 ontstaan vanuit een spontane actie opgezet door Irene Kruizinga, de dochter van onze huidige voorzitter. Het begon allemaal toen Irene in Indonesië werd geconfronteerd met de vele slachtoffers die een natuurramp had gemaakt. Zij besloot een inzamelingsactie te organiseren voor noodpakketten. Irene zag dat je met een kleine bijdrage, een stukje vindingrijkheid en met hulp van lokale experts vele mensen kon helpen. Dankzij de kennis over de bevolking, de cultuur en de expertise van vakmensen ter plekke kon op een effectieve en efficiënte manier noodhulp worden geboden aan duizenden ramp slachtoffers.

Deze werkwijze bleek ook voor de lange termijn te werken. Met hulp van lokale organisaties en onze sponsors hebben wij de afgelopen jaren diverse mooie projecten mogen uitvoeren in diverse landen.

Wat ooit is ontstaan door een spontane actie is uitgegroeid tot een kleine, professionele (vrijwilligers)organisatie specifiek gericht op community development in Oeganda en India. Op deze manier verwachten wij in de toekomst nog succesvoller te kunnen zijn.