Duizenden jonge meisjes, in de leeftijdscategorie van 14 t/m 19 jaar, raken ieder jaar ongewenst zwanger. Meisjes zonder opleiding en werkervaring maken geen kans op een betaalde baan in regio’s waar de werkeloosheid 80% is of meer. Medische zorg is niet gratis en daarom wenden velen zich tot goedkope illegale abortussen. Deze worden niet zelden met “de klerenhanger methode” uitgevoerd. Dit kan leiden tot ernstige medische complicaties en zelfs de dood of ze komen in de prostitutie terecht.

Stop Poverty bouwt een Trainingscentrum voor Tienermoeders. Door het geven van een vakgerichte interne opleiding van 3 maanden voor kapster en schoonheidsspecialiste, wordt er een reëel alternatief geboden voor prostitutie en gevaarlijke abortussen en een mogelijkheid tot een eigen inkomen.

Door een diploma/certificaat van het Ministerie van Onderwijs, krijgen deze jonge moeders vaak makkelijker een baan of kunnen ze een eigen schoonheidssalon beginnen. Een beauty starterskit t.w.v. € 50,- zorgt voor een klein startkapitaal na het diploma.